Epileren & ontharen

Epileren is een populaire techniek om ongewenst lichaamshaar te verwijderen. Vooral meisjes en vrouwen epileren hun lichaamshaar op bepaalde plaatsen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan je wenkbrauwen, benen en je bikinilijn.

Epileren is een ontharingsmethode waarbij je lichaamshaar met haarwortel en al verwijdert. Dit in tegenstelling tot veel andere ontharingsmethodes (scheren, ontharingscrème e.d.), waarbij je alleen het zichtbare (bovenhuidse) gedeelte van de haartjes verwijdert. Kortom: epileren is een grondige methode voor lichaamsontharing.

Een geëpileerd haartje kan teruggroeien. Als men wil dat een haar definitief verdwijnt, kan men hem bij de wortel “verbranden”, door hem te laten laseren. De haartjes kunnen na het epileren ook wegblijven terwijl dit niet de bedoeling was. Met permanente make-up kunnen er weer haartjes getekend worden, zodat de wenkbrauw voor een paar jaar weer een mooie vorm krijgt.

Bij ons kun je onderandere terecht voor:
– brazillian wax
– epileren vanwenkbrauwen met o.a. touwtje, pincet en hars
– ontharen van gelaat met touwtje en hars
– harsen van de benen, armen, oksels en bikinilijn

Manicure

Een manicure is een behandeling van de handen maar vooral de nagels. Ook degene die deze handeling beroepsmatig uitvoert, wordt een manicure genoemd.

De huid wordt gekalmeerd en ontspannen door middel van warme handbaden en vochtregulerende lotions. Bij de nagels wordt de nagelriem naar achter geduwd en de nagel in een mooie vorm gevijld. De dode huidcellen van de natuurlijke nagel worden verwijderd. De nagelriem wordt bevochtigd met nagelriemolie. Naar keuze kunnen er kunstnagels op de natuurlijke nagels geplakt worden of de natuurlijke nagels kunnen gelakt worden. Dit kan met zoveel aandacht en originaliteit gebeuren dat het uitgroeit tot een kunstvorm.

Pedicure

Tijdens deze behandeling worden je voeten goed verzorgd. De teennagels worden geknipt, in model gevijld en opgeruwd.
De nagelriemen worden teruggeduwd en met een velletjestang worden eventueel losse stukjes huid verwijderd. Daar waar nodig wordt het eelt verwijderd.
De teennagels worden gepolijst met een verzorgende olie. De behandeling wordt afgesloten een voetpeeling, voetmasker en tot slot een voetmassage met een verzorgende voetencrème.

Permanent-makeup

Permanente make-up of PMU is het inbrengen van pigmenten in de lederhuid. Dit gebeurt met een pen waarin een naald/hygiënemodule wordt geplaatst. Permanente make-up lijkt qua techniek op tatoeage, maar het doel is iets anders.

Permanente make-up wordt gebruikt om bijvoorbeeld wenkbrauwen te verfraaien. Alles wat normaal met een potloodje wordt toegevoegd, kan met permanente make-up voor een periode van 1 tot 4 jaar in de huid worden gebracht. Andere mogelijkheden van permanente make-up zijn: eyeliners, lipliners, fulllips, rouge. Ook kunnen littekens en de gevolgen van vitiligo in huidtinten worden gecamoufleerd. Na een borstamputatie is met deze techniek een tepelhof na te bootsen. PMU-behandelingen worden meestal niet vergoed door de zorgverzekeraars.

Microdermabrasie

Microdermabrasie behandeling met direct resultaat

Microdermabrasie is een mechanische peeling waarbij met behulp van aluminium oxide kristallen de bovenste dode laag van de huid wordt verwijderd. Daardoor worden nieuwe, levende cellen zichtbaar.
De gemiddelde tijd voor een complete celregeneratie is 4 tot 5 weken. Microdermabrasie bevordert tevens de aanmaak van nieuw collageen, waardoor de huid dikker wordt, fijne rimpels verdwijnen en de weerstand tegen de effecten van het ouder worden groter wordt.De aluminium oxide kristallen die worden gebruikt zijn, op diamant na, het meest harde materiaal. Tijdens een microdermabrasie behandeling kan de diepte en werking zeer nauwkeurig worden bepaald en zelfs per behandeld gebied worden aangepast. Bovendien is de behandeling pijnloos.
De voordelen van microdermabrasie zijn aanzienlijk.

Voordelen:

– Een complete verjonging van de huid
– Vermindering van kleine tot matige fijne lijntjes van vroegtijdige – veroudering
– Stimuleert de celregeneratie en verbetert de microcirculatie in de huid
– Stimulatie van fibroblasten voor collageenproductie
– Littekenbehandeling
– Vermindering van hyperpigmentatie
– Beter opname vermogen van werkstoffen
– Geen nadelige irritatie
– Mag tijdens de zwangerschap of na een operatie worden toegepast
– Pijnvrij

Chinese kruiden peeling

De Chinese kruidenpeeling is een unieke peeling van Neoderma, ontwikkeld door een dermatoloog en gebasseerd op een combinatie van algen, puur natuurlijke kruiden en essentiële oliën.

De Biopeeling, is gebaseerd op de werking van verschillende kruidencocktails en perfluorcarbon.
Het is de meest geavanceerde vorm van kruidentherapie voor de huid. De biopeeling is ontwikkeld door een dermatholoog/ kosmetoloog en wordt uitsluitend in de betere schoonheidssalons uitgevoerd door speciaal
daarvoor geschoolde schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten.

Als geen andere peeling heeft de Neoderma Biopeeling geen bijwerkingen.
Omdat de peeling puur natuurlijk is, is deze niet aggressief (dus bijna geen vervelling, geen rode huid en geen pijn). De klant hoeft er dus niet voor thuis te blijven.

De behandeling is geschikt voor alle huidtypen, zowel voor vrouwen als voor mannen.
Is speciaal geschikt voor de donkere, gevoelige allergische, acné en dunne couperose huid.

Deze biopeeling wordt toegepast bij de volgende aandoeningen:
acné, rosacea, onzuivere, vette huid met meeëters, littekens (o.a. na acné), grove poriën, pigmentvlekken, bruine en rode vlekken die ontstaan zijn door diepe ontstekingen,
sproeten, zwangerschapsmasker en ouderdomsvlekken, verslapte, slecht doorbloede (rokers)huid, rimpels.

DR. Schrammek peeling

Complete huidvernieuwing binnen 5 dagen. Effectieve behandeling tegen littekens, pigmentvlekken, grove poriën en een verslapte huid. Anti-aging. Snel zichtbaar resultaat.

Deze peeling is een 100 % biologische peeling die mensen met diverse huidproblemen helpt om een mooie en zuivere huid te bekomen. De basis is een mengeling van acht geselecteerde kruiden, die enzymen, mineralen en vitaminen bevatten, die in de huid worden gemasseerd.

Voor meer informatie, bezoek de volgende link: https://www.greenpeel.nl/

Visagie

Visagie is een make-up methode die rekening houdt met jouw gelaatskenmerken. De vorm van jouw gezicht en eventuele aanwezigheid van littekens bepalen hoe jouw gezicht wordt opgemaakt. Visagie accentueert positieve gelaatstrekken en verdoezelt de minder goede kanten.

Bij visagie wordt er niet zo als veel mensen denken, altijd een dikke laag aangebracht. Vaak wordt er heel subtiel gewerkt om de persoon er net wat beter uit te laten zien.
Voor een mooie natuurlijke make-up is het belangrijk rekening te houden met de stijl en persoonlijkheid van de persoon. Bij foto -of filmmake-up gaat men dan een stapje verder met de visagie.

Hotstone

Een hot stone massage is een massage van het lichaam met stenen van ongeveer 45 graden Celcius. Vandaar de naam hot stone.

De stenen worden ondergedompeld in een warmwaterbad en eerst op de aandachtsgebieden van het lichaam neergelegd – meestal je rug. Dit geeft een aangename warmte en ontspanning. De stenen geven een zekere druk, die je kunt vergelijken met een rekoefening. Bij het wegnemen van de steen merk je dit het beste.

Na een legging van de hot stones op het lichaam word je verder los gemasseerd met de warme stenen en warme olie. Hot stone massage zorgt voor een diepe relaxatie en ontgiftiging.

De massage bestaat vooral uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Speciale effecten verschillen per masseur. Die kan bijvoorbeeld de steen ronddraaien of erop trommelen. Door de combinatie van warmte en beweging werkt de massage dieper in op het spierweefsel. Dit is extra effectief.

Een hot stone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans.

Ayurveda

In combinatie met hotstone of met klankschaal heeling mogelijk.

De Ayurvedische massage is oorspronkelijk bedoeld voor gezonde mensen en is daarmee onderdeel van de preventieve geneeskunde. Daarnaast helpt de ayurvedische massage bij het genezen van veel verschillende klachten.

Een echte ayurvedische massage onderscheidt zich door het gebruik van een ruime hoeveelheid warme kruidenolie. De kruidenolie heeft een smerende en medicinale werking. De ayurvedische massage is een gehele lichaamsmassage waarbij dus ook het hoofd en gezicht meegenomen worden.

Bindweefselmassage

Een bindweefsel massage wordt toegepast, het woord zegt het al, op de bindweefsellaag van het lichaam. Deze laag bevindt zicht tussen de spieren en de huid.

Een bindweefselmassage bevordert de doorbloeding, stimuleert de afvoer van afvalstoffen en zet aan tot celvernieuwing. Hierdoor verbetert de conditie van de huid waardoor deze strakker en gladder wordt. Een kuur van bindweefselmassages wordt uitgevoerd voor het verbeteren van lijntjes en huidverslapping in het gelaat, de hals en decolleté. Daarnaast kan de behandeling heel goed worden ingezet om cellulite te verbeteren. De deukjes in de huid worden minder diep en het huidoppervlak wordt gladder en strakker. Daarnaast kunnen littekens sterk worden vervaagd.

Rug/nek message

Deze massage spreekt voorzich. Het helpt de spieren in je rug en nek ontspannen waardoor het de doorbloeding van deze spieren verbeterd. Dit is een goede behandeling wanneer je stijve of overbelaste spieren hebt in je rug of nek.

Zwangerschapsmassage

Tijdens de zwangerschapsmassage worden de energiebanen weer in balans gebracht en kunnen zowel moeder als kind genieten van een uur ontspanning en weldaad. De massage wordt door de kleren heen gegeven en je ligt op een zachte mat. Een zwangerschapsmassage kun je ervaren voor de ontspanning, maar ook bij klachten is dit zeer heilzaam. Een zwangerschapsmassage ondersteunt bij bekkeninstabiliteit, spierklachten, spataderen, vocht vasthouden, maagzuur, misselijkheid, angsten en piekeren, slapeloosheid, en nog veel meer. Als ervaren Shiatsu therapeut ben je veilig in alle perioden van je zwangerschap (dus ook de eerste drie maanden).

Cupping massage

Zeer geschikt voor de doorbloeding en verwijderd ook pijn.

Cupping is een eeuwenoude alternatieve geneeswijze die zijn oorsprong vindt in de traditionele Chinese geneeskunde.

Bij ‘dry cupping’ oftewel de Chinese methode verwarmt de therapeut kopjes en plaatst deze op je huid. Door de onderdruk die dan ontstaat, blijft de cup aan je huid plakken. Het kopje kan ook vacuüm gezogen worden met behulp van een pompje. De gebruikte cups kunnen van glas, aardewerk, plastic of bamboe gemaakt zijn.

Het idee is dat je zo de doorbloeding stimuleert en spieren en bindweefsel los masseert. Het zou tevens effect hebben op de meridianen, banen in het lichaam waar volgens de leer van de acupunctuur energie doorheen stroomt.

Bij ‘wet cupping’ gebeurt hetzelfde, maar bij deze natte methode maakt de behandelaar eerst kleine sneetjes of gaatjes in de huid die onder de cup komt. Door het vacuüm vloeit er bloed naar buiten. Dit zou ervoor zorgen dat slechte stoffen uit je lichaam verdwijnen.